Söderpirens historia

Historia…

2010 sattes första spaden i sanddynorna på Västra Stranden till det som skulle komma att bli Söderpiren. Från början var det i huvudsak en Surfshop med ett minde caféutbud.

Mycket har hänt under åren, själva surfshopen finns inte längre kvar men verksamheten har utvecklats och är idag en samlingsplats, inte bara för folk som utövar vattensport utan för alla. Besökarna är allt från hundägare som går nere på stranden till företag som hyr Söderpiren för olika events. Utöver caféet kan man hyra lokalen för fest/konferens, badtunna med tillhörande bastu samt hyra surfutrustning eller gå en surfkurs.

2016 kom glädjebeskedet – permanent bygglov. Detta gjorde det möjligt att börja tänka på nästa steg i Söderpirens utveckling…

Nytt 2018

Den 1 januari 2018 gick Kim in som delägare i Söderpiren. Hon sköter driften för verksamheten
och tillsammans med Peter arbetar vi med att utveckla och expandera Söderpiren.

peter-soderpiren

Peter Gereny

”Jag startade kiteskolan & surfshopen år 2000. Vi låg då på Laholmsvägen och hette kort & gott Surfshopen. Lokalen var då endast en surfshop, men även en självklar samlingsplats för alla som utövade någon form av vattensport i Halmstad.

Tanken fanns hela tiden i bakhuvudet att man kunde göra så mycket mer än just Surfshop. När då kommunen sa upp mitt hyreskontrakt, eftersom den nya busstationen skulle byggas där vi låg, så föll det sig helt naturligt att ta tag i dessa tankar & drömmar.

Målet för mig som person och även yrkesmässigt har alltid varit och kommer alltid vara att öka och förenkla tillgängligheten till havet, både för cafégäster och surfare.”

kim-soderpiren

Kim Erixon

”Under mina 12 år inom branschen har jag bl.a. arbetat som verksamhetschef för ett flertal restauranger, startat upp nya verksamheter i Örebro & Stockholm, samt studerat på IHM Business School och Berkeley College.

2016 kände jag att det var dags att börja gå min egen väg. Min dröm och ambition har alltid varit att driva eget och efter att ha träffat Peter kände jag att det var precis det här jag ville göra. 

Mitt mål är att utveckla Söderpiren och dess utbud genom att kunna erbjuda mer helhetslösningar för våra gäster och även för företag i form av ex. konferenser. Jag ser väldigt mycket fram emot min och Peters resa i att ta Söderpiren till nya höjder!”

Lyssna på våra besökare

berättar om badtunnan
Vi var ett kompisgäng som hade en väldigt trevlig kväll med badtunna och lite tilltugg. Kommer garanterat tillbaka framöver. Tack Söderpiren!

Marcus Sätherström

Besökare Badtunna
Vi hade en underbar AW med kollegor. Kommer gärna tillbaka framöver. 5 av 5 Söderpiren!

Elin Johansson

Besökare Badtunna

Gör dagen ännu bättre

grymma tillval till badtunna
picture3

Snacks & Tilltugg

Är ni sugna på lite tilltugg erbjuder vi allt från enklare fruktfat/charkplankor till kallbufféer för större sällskap! Maila oss då efter bokning är gjord.

picture2

Aktivitet före badet?

Vi möter upp er i stan. Sup’a från torntorget längs Nissan ner till Söderpiren. Mer info om Stand Up Paddle hittar du här.

Vi erbjuder även

precis vid strandkanten
Order – mars 25, 2016 @ 05:35 e m

Café

Nulla dapibus tempus malesuada. Duis ultrices lacinia eleifend. Etiam vel luctus nibh. Donec eu volutpat.

1 maj, 2016 @ 17:30 (User: Guest)

Festlokal

Nulla dapibus tempus malesuada. Duis ultrices lacinia eleifend. Etiam vel luctus nibh. Donec eu volutpat.

Order – mars 24, 2016 @ 02:26 e m

Badtunna

Nulla dapibus tempus malesuada. Duis ultrices lacinia eleifend. Etiam vel luctus nibh. Donec eu volutpat.

Kontakta Söderpiren

Vi svarar så snart vi kan

Hitta till Söderpiren

Måndag - Torsdag

10:00 - 22:00

Fredag - Lördag

11:00 - 21:00

Söndag

Stängt

Adress:

Småbåtshamnen 4, 302 90 Halmstad

Telefonnummer:

076-342 91 44

Copyright 2020 © Söderpiren | Småbåtsgatan 4 | 302 90 Halmstad | kim@soderpiren.se